• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
2 morti si cel putin 70 de raniti intr-un seism produs in India

2 morti si cel putin 70 de raniti intr-un seism produs in India

Cel putin doua persoane au murit si aproape 70 au fost ranite, dintre care aproximativ 30 de elevi, intr-un seism cu magnitudinea de 5,8 care a afectat miercuri nordul Indiei, au anuntat agentia indiana PTI si oficiali locali, relateaza AFP.

Doua persoane au murit in urma alunecarilor de teren provocate de cutremurul urmat de mai multe replici, a anuntat agentia indiana. Alte 69 de persoane au fost ranite, dintre care 32 de elevi, deoarece scolile si alte cladiri au suferit pagube in districtul Kishtwar si Doda din statul Jammu si Kashmir, a adaugat PTI, citand oficiali.
 
Epicentrul cutremurului a fot localizat la aproximativ 450 de kilometri nord de capitala federala indiana, potrivit unui oficial din cadrul departamentului indian de meteorologie.
 
Seismul s-a produs la frontiera dintre statele Jammu si Kashmir si Himachal Pradesh, a declarat pentru AFP acest oficial sub acoperirea anonimatului.
 
Populatia din regiune, cuprinsa de panica, a iesit pe strazi in urma cutremurului. Acesta a fost resimtit si in statele Punjab si Haryana, unde nu au fost semnalate victime sau pagube materiale. Potrivit institutului american de geofizica USGS, seismul, care a fost resimtit pana in capitala pakistaneza, Islamabad, a fost de 5,7.
 
Un cutremur puternic de 7,8 grade, care a afectat Iranul in aprilie, a fost resimtit la New Delhi, provocand panica. New Delhi, metropola cu 18 milioane de locuitori, situata la cateva sute de kilometri de lantul muntos Himalaya, resimte frecvent cutremure de intesitate moderata cu epicentrul in zonele montane.

2 mai 2013 10:29
Modifică setările cookies