• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
50 mil. euro, taxa de timbru pe care trebuie sa o achite sotia multimilionarului Adamescu, pentru jumatate din avere

50 mil. euro, taxa de timbru pe care trebuie sa o achite sotia multimilionarului Adamescu, pentru jumatate din avere

50 de milioane de euro. Acesta este taxa de timbru, fixata de judecatori, pentru Carmen Adamescu. Sotia multimilionarului Dan Adamescu trebuie sa achite fabuloasa suma, daca vrea daune si jumatate din averea familiei. Pe cat posibil, reclamanta ar vrea sa plateasca in rate.

In urma cu doua luni, atunci cand a deschis procesul de divort, Carmen Adamescu le-a cerut judecatorilor sa desfaca aceasta casatorie care dateaza de 12 ani, din vina multimilionarului Dan Adamescu, despre care afirma ca ar fi inselat-o si ar fi umilit-o, reprosandu-i ca ar fi incercat sa-i fure din banii castigati din afacerile familiei.

Ea a cerut sa fie despagubita pentru aceste motive cu 10 milioane de euro, sustinand ca merita pe deplin aceasta suma. Mai mult, in partajarea averii comune, ea solicita jumatate din tot ceea ce detine imperiul Adamescu.

Pentru toate acestea, judecatorii au cerut sa plateasca o taxa de timbru de 250 de milioane de lei, adica aproximativ 50 milioane euro, bani ce ar trebui sa ajunga in vistieria Primariei Sectorului 1, pentru plata profesorilor sau reabilitarea scolilor.

Insa Carmen Adamescu sustine ca nu castiga mai mult de 10.000 de euro lunar, asa ca vrea sa fie scutita de aceasta taxa sau sa fie platita eventual in rate. Un raspuns la aceasta intrebare va fi dat peste exact o saptamana. Daca nu va plati banii, asa cum cer judecatorii, Carmen Adamescu s-ar putea multumi doar cu divortul.


23 septembrie 2015 10:08
Modifică setările cookies