• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
92% dintre bicicletele furate nu sunt recuperate niciodata. Bucurestiul e in top. Care sunt preferatele hotilor si in ce zone

92% dintre bicicletele furate nu sunt recuperate niciodata. Bucurestiul e in top. Care sunt preferatele hotilor si in ce zone

92% dintre bicicletele furate nu sunt recuperate niciodata, desi majoritatea pagubitilor au raportat furtul la Politie, pe Facebook si pe forumuri specializate, potrivit "Marelui studiu al bicicletelor furate".

Mai mult de jumatate (50,4%) dintre cei aproape 1.000 de respondenti au ramas fara bicicleta cel putin o data.

"Desi majoritatea pagubitilor au raportat furtul bicicletei la Politie, pe Facebook si pe forumuri specializate, mai mult de o treime (33%) au preferat sa nu faca nimic. Asta in conditiile in care aproape jumatate dintre bicicletele furate aveau o valoare cuprinsa intre 500 si 2.000 de lei", arata studiul. 

Optiunile pentru protejarea bicicletei raman impartite in continuare intre antifurt (54,3%) si asigurare (37%), in timp ce majoritatea biciclistilor (72,9%) sunt de acord ca in Romania nu se adopta toate masurile necesare pentru a combate furturile de biciclete. 

"Sansa de a ramane fara bicicleta creste daca aceasta are culoarea neagra sau albastra si daca bicicleta este utilizata frecvent sau zilnic, iar Bucurestiul ramane in topul preferintelor pentru hotii de biciclete, cele mai vizate zone fiind Piata Romana, Universitate, Militari si Pantelimon" conform cercetarii.

Cele mai multe biciclete sunt furate din scarile de bloc (39,5%), spatiul public (26,7%), din curti (13,3%) sau garaje (4,5%), iar anotimpurile preferate sunt primavara (31,7%) si vara (47,9 %).

Studiul 'Marele studiu al bicicletelor furate' a fost realizat de compania de brokeraj de asigurari Otto Broker, cu sprijinul agentiei Promocrat si al bloggerilor specializati in ciclism, in perioada 6-20 mai.


20 iulie 2015 16:24
Modifică setările cookies