• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
A murit actorul suedez Michael Nyqvist, cunoscut pentru trilogia Millennium , Mission: Impossible sau John Wick

A murit actorul suedez Michael Nyqvist, cunoscut pentru trilogia “Millennium”, “Mission: Impossible” sau “John Wick”

Actorul suedez Michael Nyqvist, cunoscut pentru rolurile din ”Barbati care urasc femeile/ Män som hatar kvinnor” (2009) si ”John Wick” (2014), a murit la varsta de 56 de ani, scrie BBC.

Starul suedez a murit marti, dupa o lunga batalie cu un cancer pulmonar, potrivit anuntului facut de familia actorului.
 
”Pasiunea si bucuria lui Michael erau contagioase pentru cei care l-au cunoscut si iubit. Farmecul sau a fost incontestabil”. Dragostea lui Nyqvist pentru arte ”a fost simtita de toti cei care au avut placerea de lucra cu el”, se arata in mesajul familiei transmis de un purtator de cuvant al actorului.
 
Michael Nyqvist a fost unul dintre cei mai ”respectati si desavarsiti actori”.
 
Actor si scenarist, Nyqvist a urmat studiile Academiei de Teatru din Malmö. A fost cunoscut pentru rolul din filmul ”Barbati care urasc femeile/ Män som hatar kvinnor” (2009), bazat pe romanul lui Stieg Larsson, parte din trilogia ”Millennium”, unde a jucat alaturi de Noomi Rapace.
 
In versiunea americana a filmului, ”Fata cu un dragon tatuat”, rolul principal a fost interpretat de Daniel Craig.
 
Nyqvist a jucat in mai multe productii de la Hollywood, printre care ”Mission: Impossible - Ghost Protocol”, cu Tom Cruise, si in ”John Wick”, cu Keanu Reeves. In 2015, a putut fi vazut in filmul ”Colonia”, cu Daniel Brühl si Emma Watson.
 
Nyqvist a scris si volumul de memorii ”Just After Dreaming”, publicat in 2010, in care vorbeste despre copilaria lui, despre cum, adoptat fiind, a pornit in cautarea parintilor biologici.
 
A fost casatorit si a avut doi copii.

28 iunie 2017 07:36
Modifică setările cookies