• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
A murit Laura Biagiotti. Creatoarea de moda, numita si Regina casmirului , avea 73 de ani

A murit Laura Biagiotti. Creatoarea de moda, numita si ”Regina casmirului”, avea 73 de ani

Creatoarea de moda Laura Biagiotti a murit vineri, la Roma, la varsta de 73 de ani, dupa ce in urma cu doua zile a suferit un stop cardiac, informeaza AFP, preluat de News.ro.

Anuntul decesului Laurei Biagiotti, supranumita de ziarul New York Times ”regina casmirului”, a fost facut de compania sa pe Twitter.
 
”Multumesc pentru tot, draga mea mama. Vom fi impreuna mereu”, a scris pe aceeasi platforma de socializare fiica ei, Lavinia, vicepresedinta grupului Biagiotti.
 
Decesul a survenit cu putin inainte de ora locala 03.00, dupa ce medicii au declarat ca se afla in moarte cerebrala cu cateva ore inainte.
 
Laura Biagiotti a fost una dintre primele creatoare de moda care au organizat prezentari de moda in urma cu aproape 30 de ani in China si figureaza intre primii designeri italieni care si-au prezentat creatiile in fosta Uniune Sovietica.
 
Intr-un interviu acordat in 2015, cu ocazia implinirii a 50 de ani de cariera, Biagiotti a marturisit ca multumita acestor experiente a inteles puterea pe care o are moda in a schimba societati.
 
”In China, in 1988, am simtit ca dupa atatia ani in care au fost imbracati la fel, standardizati, femeile si barbatii voiau sa isi exprime propria personalitate prin haine”, a declarat ea pentru ziarul economic Il Sole 24 Ore.
 
Creatoarea de moda si-a inceput cariera la Roma in 1965, in atelierul mamei sale, Delia, cu care a inceput sa colaboreze cu mari firme, printre care Alitalia, Roberto Capucci si Rocco Barocco.
 
In 1972, a lansat la Florenta prima colectie cu numele ”Laura Biagiotti”. Impreuna cu Gianfranco Ferrè si Ottavio Missoni, a hotarat sa se mute de la Florenta la Milano. Din 1980, ea traia intr-un castel de secol al XI-lea in apropierea capitalei Italiei.
 
Laura Biagiotti a finantat restaurarea mai multor edificii istorice din Italia si, in fiecare an, a lansat peste 70 de colectii vestimentare si de accesorii.
 
Grupul Biagiotti se mandreste cu faptul ca foloseste aproximativ 50.000 de kilograme de casmir pe an pentru articolele sale.

26 mai 2017 13:50
Modifică setările cookies