• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Akon lanseaza un proiect ce vizeaza furnizarea de electricitate pentru 1 milion de locuinte din Africa

Akon lanseaza un proiect ce vizeaza furnizarea de electricitate pentru 1 milion de locuinte din Africa

Cantaretul R&B Akon a lansat un proiect ambitios in Africa, care vizeaza furnizarea de electricitate pentru un milion de locuinte pana la sfarsitul acestui an, informeaza Contactmusic.com.

Vedeta a realizat deja o echipa impreuna cu oficiali ai institutiilor de caritate si directori ai corporatiilor locale pentru campania "Akon lumineaza Africa", un proiect ce vizeaza ca locuintele de pe intreg continentul sa fie echipate cu panouri solare pentru a furniza energie electrica.
 
Cantaretul a realizat un turneu in noua tari din Africa, in luna februarie, si s-a intalnit cu politicieni de top din statul sau natal Senegal, dar si din Mali, Guineea, Gambia, Gabon si Burkina Faso, in incercarea de a obtine sprijinul acestora.
Intrebat cum decurge campania, Akon a raspuns: "Incredibil! Primim foarte multe raspunsuri din partea liderilor cu care m-am intalnit. Trebuie sa mentinem ritmul."
 
Akon a fost ajutat sa obtina sprijinul Guvernului Republicii Guineea de unchiul sau, Idrissa Thiam, care ocupa functia de ministru al Energiei.
 
Artistul de origine senegaleza Akon, pe numele sau real Aliaune Thiam, in varsta de 40 de ani, este cantaret, compozitor si producator de hip-hop si R&B. A inceput sa fie cunoscut dupa lansarea primului sau single, "Locked Up", de pe albumul de debut "Trouble". Cel de-al doilea material discografic i-a adus o nominalizare la premiile Grammy, pentru piesa "Smack That". Akon are la activ 23 de cantece in Billboard Hot 100 si este singurul artist care a ocupat de doua ori primul si al doilea loc, simultan, in acest clasament.

26 februarie 2014 21:21
Modifică setările cookies