• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aleea Aisbergurilor - Newfoundland, noua atractie turistica a Canadei

Aleea Aisbergurilor - Newfoundland, noua atractie turistica a Canadei

Newfoundland, supranumita ”Aleea Aisbergurilor”, a devenit noua atractie turistica a Canadei in urma cu cateva zile.

Un oras din aceasta provincie a sarbatorit Pastele din 2017 intr-un mod diferit fata de anii trecuti, odata cu aparitia in regiune a unui ”vizitator” special - un aisberg urias, informeaza The Independent.
 
Ferryland, o localitate aflata la o ora de mers cu automobilul fata de orasul St. John de pe coasta estica a Canadei, a devenit un veritabil ”magnet” pentru localnici si pentru turisti, in weekendul de Paste, atunci cand in larg si-a facut aparitia un aisberg urias, intr-o nuanta albastruie, care, datorita dimensiunilor sale impresionante, a facut ca locuintele, masinile si oamenii de pe tarm sa para niste pitici.
 
Micul oras canadian ofera o vedere directa spre ”Aleea Aisbergurilor” - denumita astfel deoarece, din primavara si pana in septembrie, aisbergurile se desprind cu regularitate din banchiza Antarcticii si plutesc spre sud, pe langa coastele provinciei Newfoundland si Labrador.
 
Peste 600 de aisberguri s-au desprins din banchiza si s-au topit deja in Atlanticul de Nord in acest an. Prin comparatie, numarul lor a fost de 687 pe parcursul intregului an 2016.
 
Expertii considera ca numarul urias de aisberguri din acest inceput de an care plutesc pe langa Newfoundland se datoreaza unor vanturi puternice si incalzirii globale.
 
Desi cele mai multe dintre aisberguri plutesc fara probleme spre sud, pe langa coasta canadiana, noul ”vizitator” din Ferryland pare ca a ramas blocat, a dezvaluit primarul din localitate, Adrian Kavanagh, pentru The Canadian Press. Plaja locala a fost impanzita de vizitatori in timpul weekendului, asa cum era de asteptat. Intrucat aisbergul nu se mai misca, autoritatile se asteapta ca numarul vizitatorilor sa creasca si mai mult in zilele urmatoare.

20 aprilie 2017 11:05
Modifică setările cookies