• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Angela Merkel: Aceasta este cea mai dificila sarcina a Germaniei de la Reunificare

Angela Merkel: Aceasta este "cea mai dificila sarcina a Germaniei de la Reunificare"

Primirea solicitantilor de azil care vin in numar mare in Germania este "cea mai dificila sarcina a tarii de la Reunificare" incoace, a declarat cancelarul german Angela Merkel, refuzand cu toate acestea sa "participe la concursul" intre statele europene pentru descurajarea venirii lor, relateaza AFP. 

"Este o sarcina dificila. Poate cea mai dificila dupa Reunificare", a estimat Merkel, la ARD, cu privire la cei 800.000 de azilanti asteptati de Germania in acest an, de patru-cinci ori mai mult decat in 2014.

In scadere in sondaje si criticata in cadrul propriului partid pentru politica sa actuala fata de migranti, Angela Merkel a spus ca este "mandra" de "fata prietenoasa" aratata de Germania.

Cifrele asupra afluxului de solicitanti de azil "variaza", a recunoscut Merkel, indicand ca nimeni "nu ar putea prezice" cati migranti ar veni in viitor, dar a exclus din nou orice fel de inchidere a frontierelor. 

Criticata pentru discursul favorabil refugiatilor si ca s-a pozat cu solicitanti de azil intr-un centru de primire a migrantilor, Merkel a intrebat retoric: "Credeti ca 100.000 de persoane si-au parasit patria pentru ca exista acest tip de selfie?".

La putere de aproape zece ani, cu o mare popularitate, care a supravietuit tuturor vicisitudinilor, cancelarul german a suferit un regres in sondaje.


8 octombrie 2015 10:34
Modifică setările cookies