• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aproximativ 135 kg de captagon, drogul jihadistilor , confiscate pe aeroportul parizian Roissy. Este prima data cand aceast drog este confiscat in Franta

Aproximativ 135 kg de captagon, ”drogul jihadistilor”, confiscate pe aeroportul parizian Roissy. Este prima data cand aceast drog este confiscat in Franta

Aproximativ 135 de kilograme de captagon, considerat ”drogul jihadistilor”, au fost confiscate in ianuarie si februarie pe aeroportul parizian Roissy, o premiera in Franta, a anuntat marti vama, relateaza AFP, preluata de News.ro.

”Prezentat recent ca «drogul conflictului sirian», din cauza ravagiilor pe care le provoaca in aceasta tara, captagonul este un psihostimulant creat la sfarsitul anilor '50 si consumat in prezent in principal in Orientul Mijlociu”, aminteste vama intr-un comunicat.
 
Pe baza de amfetamina, captagonul este cunoscut ca fiind utilizat de catre jihadisti autori ai unor atentate.
 
Vamesi de la Roissy au interceptat o prima incarcatura de 350.000 de comprimate, cantarind 70 de kilograme, pe 4 ianuarie, la controlul unor mulaje industriale provenind din Liban si care erau trimise in Cehia.
 
”O cooperare cu autoritatile germane si cehe exista de atunci (...) cu scopul de a identifica destinatarii in Republica ceha”, se arata in comunicat. ”S-a dovedit ca incarcatura este destinata in realitate Arabiei Saudite, via Turcia”.
 
Pe 22 februarie, agenti au confiscat 67 de kilograme de captagon ascuns in acelasi mod, in peretii unor mulaje din otel.
 
Potrivit analizelor realizate in laborator, comprimatele pe care sunt inscrisi cei 2 «C» caracteristicii captagonului, contin amfetamina si teofilina”, un bronhodilatator si psihostimulant, se arata in comunicatul vamei.
 
”Este prima data cand acest drog este confiscat in Franta”, subliniaza vama, adaugand ca valoarea ”marfii” este estimata la aproape 1,5 milioane de euro pe piata ilegala a vanzarilor de stupefiante.

30 mai 2017 13:34
Modifică setările cookies