• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
90% dintre utilizatorii de telefon mobil sufera de sindromul vibratiei fantoma

90% dintre utilizatorii de telefon mobil sufera de "sindromul vibratiei fantoma"

Noua din zece persoane sufera de "sindromul vibratiilor fantoma", fenomen datorat utilizarii intense a telefonului mobil, considera dr. Robert Rosenberger, de la Georgia Institute of Technology din Atlanta, SUA, scrie The Independent.

Utilizatorii telefoanelor mobile au senzatia eronata ca telefonul lor suna, insa este vorba despre deprinderile memorate de organismul uman in urma utilizarii intense a device-ului.

Atunci cand o persoana isi lasa telefonul mobil in buzunar, dispozitivul devine "parte integranta" a corpului utilizatorului, situatia fiind similara cu ochelarii de vedere despre care cei care-i poarta sustin ca uita de ei.  

"Oamenii continua apoi sa perceapa alte senzatii, ca de exemplu miscarea hainelor, spasme musculare, drept vibratii ale telefonului mobil, insa este vorba doar de o halucinatie", a declarat Rosenberger.  

Rosenberger a declarat ca un studiu recent la care au participat studenti inscrisi intr-un program de licenta a evidentiat ca 90% dintre cei chestionati au declarat ca s-au confruntat cu fenomenul vibratiilor iluzorii. Acestia au spus ca sunt nelinistiti "din cauza diferitelor tehnologii folosite, fie ca este vorba despre mesajele text sau cele de tip e-mail, pentru ca ii tin intr-o stare de nervozitate". 


12 ianuarie 2016 09:47
Modifică setările cookies