• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
A inceput traditionala vanatoare de la Balc, organizata de Ion Tiriac

A inceput traditionala vanatoare de la Balc, organizata de Ion Tiriac

Traditionala vanatoare de la Balc, organizata anual de omul de afaceri Ion Tiriac, se desfasoara, sambata si duminica, pe domeniul din judetul Bihor, unde in anii anteriori au fost invitati, intre altii, Wolfgang Porsche, proprietarul companiei auto, si Georges Marsan, primarul din Monte Carlo.

Un echipaj al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor este prezent acolo pe toata durata vanatorii de la Balc, informeaza Mediafax.
 
Deocamdata nu se stie cine vor fi oaspetii lui Ion Tiriac in acest an si nici daca acestia vor sosi pe aeroportul din Oradea sau in Ungaria, asa cum s-a intamplat in ultimii ani.
 
Cel mai probabil, la fel ca anii trecuti, vineri seara oaspetii lui Ion Tiriac in Bihor vor participa la o masa traditionala romaneasca, urmand ca vanatoarea de la Balc sa inceapa sambata dimineata, iar pe parcursul zilei sa fie doua goane, urmand ca duminica, in ultima zi, sa aiba loc o singura goana, dupa care participantii sa faca o fotografie de grup, iar apoi sa plece.
 
Anul trecut, 254 de mistreti au fost vanati la Balc, in timpul vanatorii traditionale. Carnea urma sa fie oferita, dupa efectuarea analizelor, unor camine pentru ingrijirea varstnicilor si a copiilor.
 
Potrivit Stirileprotv.ro, in 2012, printre oaspetii omului de afaceri s-au numarat Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producatoare de autoturisme de lux cu acelasi nume, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, Franz Rauch - producator de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer - designerul brand-ului Cartier si Inigo Herrera - fost membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.
 
Partidele de vanatoare de la Balc, domeniu care se intinde pe 150 de hectare, au devenit cunoscute in 2005, cand au fost impuscati 185 de mistreti, dintre care 23 de catre fostul premier Adrian Nastase. In mod traditional, vanatoarea se desfasura la sfarsitul celei de-a treia saptamani a lunii ianuarie.

12 ianuarie 2013 11:35
Modifică setările cookies