• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Atentat la Ankara: 28 de morti si 61 de raniti. Autorul ar fi un cetatean sirian

Atentat la Ankara: 28 de morti si 61 de raniti. Autorul ar fi un cetatean sirian  

Un atentatul cu masina capcana care a vizat miercuri seara vehicule militare in centrul capitalei turce a facut 28 de morti si peste 60 de raniti, a anuntat purtatorul de cuvant al guvernului de la Ankara, potrivit AFP.  

"Acest atac terorist las a costat viata a 28 de persoane, 61 de cetateni fiind raniti", a declarat presei purtatorul de cuvant, vicepremierul Numan Kurtulmus, care a promis ca executivul va face "lumina deplina" asupra acestui atentat.  

Autorul atentatului sangeros ar fi un cetatean sirian, identificat pe baza amprentelor digitale, scrie cotidianul pro-guvernamental Yeni Safak, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Publicatia nu precizeaza surse informatiei si nu exista deocamdata posibilitatea confirmarii ei. Atentatul nu a fost revendicat.  

Atentatorul, identificat sub numele de Salih Necar, a intrat in Turcia cu valul de refugiati din Siria. El a fost identificat pe baza amprentelor digitale prelevate la intrarea in tara, mai scrie Yeni Safak.  

Potrivit aceleiasi surse, autovehiculul folosit in atacul intreprins in apropierea sediului Statului Major, a parlamentului si a altor cladiri guvernamentale, fusese inchiriat in orasul Izmir, din vestul Turciei, in urma cu circa doua saptamani.  

Potrivit unei surse de securitate de rang inalt, indiciile initiale arata spre o responsabilitate a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis prin lege.


18 februarie 2016 10:15
Modifică setările cookies