• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Atentat terorist asupra unui birou al Partidului Comunist din China. Trei persoane, ucise

“Atentat terorist” asupra unui birou al Partidului Comunist din China. Trei persoane, ucise

Trei persoane au fost ucise miercuri de fortele de ordine in regiunea Xinjiang dupa ce au atacat un birou al Partidului Comunist, a anuntat mass-media de stat, un nou episod de violenta in aceasta regiune musulmana din nord-vestul Chinei sub tutela Beijingului, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

Cei trei "insurgenti" au intrat cu un vehicul intr-o cladire a partidului in districtul Moyu si "au detonat un dispozitiv exploziv", ucigand doua persoane si ranind alte trei, a declarat agentia oficiala Xinhua, citand autoritatile locale.

Dupa acest "atentat terorist", cei trei atacatori au fost "impuscati de politie", a adaugat Xinhua, fara a oferi detalii suplimentare si fara a preciza daca ei au fost ucisi la locul atacului.

Informatii contradictorii au fost difuzate mai devreme de agentie, anuntand patru persoane impuscate mortal de politie.

Xinjiang este o vasta regiune semidesertica unde uigurii, turcofoni majoritar musulmani, constituie principalul grup etnic, aminteste France Presse. Ea este scena unor violente recurente intre han, etnia majoritara in China, si uiguri, care se declara hartuiti de autoritati si victimele unei politici represive impotriva religiei si culturii lor.

29 decembrie 2016 10:28
Modifică setările cookies