• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Atentat terorist dejucat la Rotterdam. Un șofer spaniol voia să arunce în aer o camionetă cu butelii, la un concert

Atentat terorist dejucat la Rotterdam. Un șofer spaniol voia să arunce în aer o camionetă cu butelii, la un concert

Poliţia olandeză anchetează cu privire la o camionetă înmatriculată în Spania, în care se aflau ”câteva butelii de gaz” şi pe al cărei şofer - un spaniol - l-a arestat, miercuri, după ce un concert rock a fost anulat la Rotterdam, în vestul ţării, ”în legătură cu o alertă teroristă”, relatează AFP, preluată de News.ro.

Un agent de poliţie care era staţionat în apropiere de locul evenimentului a decis să oprească o camionetă pe care a văzut-o rulând către ora (locală 21.30 (22.30, ora României)”, a precizat poliţia într-un comunicat.
 
Serviciile de deminare (EODD) au inspectat camioneta imobilizată la două străzi de sala de concert Maassilo, într-o zonă portuară, în sudul oraşului, unde urma să aibă loc concertul de rock al unui grup american, au anunţat poliţia şi primarul Rotterdamului Ahmed Aboutaleb.
 
"Şoferul a fost arestat şi condus la comisariatul de poliţie. El este audiat”, a anunţat Poliţia din Rotterdam pe Twitter.
 
Acest incident are loc la mai puţin de o săptămână după atacurile cu vehicule în Spania, revendicate de Statul Islamic, soldate cu 15 morţi.
 
Autorităţile olandeze au decis să anuleze concertul trupei de rock californiene Allah-Las după ce poliţia a primit de la forţele de ordine spaniole un avertisment cu privire la o ameninţare teroristă către ora locală 17.30 (18.30, ora României).
 
”Am fost avertizat telefonic, la începutul serii, că un semnal de ameninţare a sosit care are legătură cu un concert american la Maassilo, la Rotterdam”, a anunţat primarul într-oconferinţă de presă.
 
”Acest semnal provenea de la poliţia spaniolă, către poliţia olandeză”, a precizat el.
 
Însă, în opinia lui Ahmed Aboutaleb, primul primar din ţară născut imigrant şi musulman, care s-a pronunţat împotriva grupărilor teroriste islamice, este încă prea devreme să se stabilească o legătură între această camionetă şi o ”ameninţare teroristă”.
 
O anchetă este în curs cu privire la evenimente şi ameninţare”, a declarat el, îndemnând să nu se tragă concluzii pripite.
 
Trupa Allah-Las, care urma să concerteze la ora locală 20.30 (21.30, ora României) la Rotterdam a fost scoasă sub escorta poliţiei de pe Maassilo, a adăugat el.

24 august 2017 09:33
Modifică setările cookies