• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Atentate in Irak. Cel putin 49 de morti

Atentate in Irak. Cel putin 49 de morti

Cel putin 49 de persoane au murit, duminica, in violentele din Irak, dintre care 34 in explozia urmata de un atentat sinucigas impotriva unei cafenele din Bagdad, relateaza AFP.

O bomba a explodat in apropierea terasei unei cafenele, iar un kamikaze si-a detonat ulterior centura de explozibil in momentul in care multimea se aduna la locul atacului, intr-un cartier cu majoritate siita, Al-Amil, din sudul Bagdadului, potrivit unei surse din cadrul politiei, scrie Mediafax.
 
Politia a inconjurat apoi perimetrul, potrivit unui jurnalist al AFP. In afara de persoanele ucise, alte cel putin 50 au fost ranite, au declarat oficiali medicali si din cadrul serviciilor de securitate.
 
Aproape nicio legatura sau eveniment susceptibil sa agraga multimea in Irak nu este ferit de violente. Moscheile, terenurile de fotbal, casatorii, inmormantarile si chiar locurile ultrasecurizate, precum inchisorile sunt luate drept tinta.
 
Localitatea Rawa, situata la circa 75 de kilometri de frontiera siriana, este pentru a doua oara in decurs de o luna tinta atentatelor. La 24 septembrie, doua comisariate si resedinta unui oficial local au fost vizate la Rawa si Aana, o localitate invecinata. Sapte politisti au fost ucisi, alaturi de fratele unui oficial local.
 
Aceste noi atacuri au loc in Irak in timp ce tara se confrunta cu cele mai grave violente din ultimii cinci ani, cand a iesit dintr-un conflict confesional sangeros intre sunniti si siiti, in timp ce razboiul din Siria vecina a provocat temeri privind o eventuala extindere transfrontaliera.

21 octombrie 2013 08:55
Modifică setările cookies