• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Atentatorii de la Bruxelles figurau in fisierele antiteroriste americane

Atentatorii de la Bruxelles figurau in fisierele antiteroriste americane

Numele fratilor Khalid si Ibrahim El Bakraoui, care s-au aruncat in aer la aeroportul si metroul din Bruxelles, figurau in fisierele antiteroriste americane, potrivit postului de televiziune NBC, citat de AFP, scrie Agerpres.

Canalul american a citat doi oficiali americani, sub acoperirea anonimatului, care "nu au precizat in care din numeroasele" baze de date sau liste americane figurau cei doi frati, a precizat joi NBC.

Centrul national antiterorist american (NCTC), care coordoneaza toate informatiile serviciilor de spionaj americane in legatura cu potentialii extremisti, nu a raspuns solicitarilor AFP privind acest subiect.

Cei doi frati de nationalitate belgiana erau infractori cu vechime in comunele de la periferia capitalei belgiene, amandoi condamnati la inchisoare pentru jaf sau talharii.

Ibrahim El Bakraoui, care s-a aruncat in aer la aeroportul din Bruxelles, a fost expulzat in iulie din Turcia in Olanda, potrivit ministrului olandez al justitiei. El fusese arestat in iunie de autoritatile turce in apropierea granitei cu Siria.

Khalid El Bakraoui, care s-a sinucis in metroul din Bruxelles, era cautat in ancheta asupra atentatelor de la Paris pentru ca a inchiriat, sub identitatea falsa Ibrahim Maaroufi, o locuinta la Charleroi, despre care anchetatorii cred ca a fost folosita ca ascunzatoare de comandoul terorist din capitala Frantei.

Autoritatile belgiene au fost acuzate de numeroase neglijente in lupta antiterorista, dupa atentatele de marti care au facut 31 de morti si 300 de raniti, conform unui bilant provizoriu.

25 martie 2016 10:06
Modifică setările cookies