• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Basescu a vizitat Mormantul Sfant si Zidul Plangerii din Ierusalim, unde a lasat un bilet cu o dorinta

Basescu a vizitat Mormantul Sfant si Zidul Plangerii din Ierusalim, unde a lasat un bilet cu o dorinta

Presedintele Traian Basescu a vizitat, luni, Mormantul Sfant si Zidul Plangerii din Ierusalim, unde a lasat un bilet cu o dorinta, el spunand ca dorinta pe care a lasat-o scrisa in 2009 i s-a indeplinit.

Presedintele Basescu a vizitat, in cursul dupa-amiezii, Mormantul Sfant din Ierusalim. Apoi el s-a deplasat la Zidul Plangerii, unde a depus un bilet, cu o dorinta, scrie Mediafax. Intrebat de presa daca dorinta pe care o scrisese in biletul pus in 2009 la Zidul Plangerii i s-a indeplinit, presedintele a raspuns afirmativ.
 
Traian Basescu a vizitat si in 2009 asezamantul BOR din Ierusalim, Mormantul Sfant si Zidul Plangerii, unde a introdus un biletel pe care a scris o dorinta.
 
Zidul Plangerii se afla in Vechiul Oras al Ierusalimului, in partea de vest a Muntelui Templului, fiind un vestigiu al zidului antic care inconjura curtea Templului iudeu din Ierusalim, si, dupa distrugerea acestuia, este considerat principalul loc sacru al iudaismului.
 
Zidul Plangerii este, de secole, un loc de rugaciune si principalul loc de pelerinaj pentru evrei, cea mai veche mentionare despre atasamentul evreilor fata de zid datand din secolul al IV-lea.
 
Practica de a lasa rugaciuni scrise in crapaturile Zidului este foarte cunoscuta, mai mult de un milion de mesaje fiind depuse anual. De asemenea, a devenit deja o traditie ca demnitarii straini care viziteaza Israelul sa lase un mesaj.

21 ianuarie 2014 09:50
Modifică setările cookies