• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Basescu participa la summitul UE din Chile, alaturi de lideri din 60 de state din Uniune si America Latina

Basescu participa la summitul UE din Chile, alaturi de lideri din 60 de state din Uniune si America Latina

Presedintele chilian Sebastian Pinera a deschis sambata Summitul ce reuneste pentru doua zile aproximativ patruzeci de lideri europeni, ai Americii latine si Caraibe in capitala chiliana, relateaza AFP.

Presedintele Traian Basescu a participat, sambata seara, la deschiderea Summit-ului CELAC-UE de la Santiago de Chile, care reuneste 63 de lideri din statele europene membre ale UE si din tarile Americii Latine si din zona Caraibelor.
 
La eveniment sunt prezenti de asemenea cancelarul german Angela Merkel, premierul spaniol Mariano Rajoy, presedintele Braziliei Dilma Rousseff, presedintele Mexicului Enrique Pena Nieto.
 
Si liderul cubanez Raul Castro se numara printre cei prezenti la eveniment, acesta aflandu-se pentru prima oara in compania celor mai importanti lideri ai UE.
 
Liderii europeni si din America Latina vor avea apoi o runda de convorbiri in format inchis, in care se va discuta in principal despre stimularea comertului si investitiilor reciproce. Basescu urmeaza sa sustina o conferinta de presa despre participarea la acest summit duminica, in jurul orei 18.00 (ora Romaniei).

27 ianuarie 2013 10:37
Modifică setările cookies