• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bilantul atentatelor teroriste de la Istanbul a crescut la 38 de morti si 166 de raniti. Duminica, zi de doliu national

Bilantul atentatelor teroriste de la Istanbul a crescut la 38 de morti si 166 de raniti. Duminica, zi de doliu national

Bilantul dublului atentat comis sambata seara in centrul orasului Istanbul a crescut la 38 de morti si 166 de raniti, a anuntat duminica ministrul de interne turc Suleyman Soylu, releteaza AFP, preluata de Agerpres.

In total, 30 de politisti, sapte civili si o persoana a carei identitate nu a fost determinata au fost ucisi in atacurile cu bomba care au avut loc in apropierea stadionului echipei de fotbal Besiktas, a precizat ministrul.

Mai devreme, ministrul de interne a declarat ca 10 persoane au fost retinute si plasate in arest in legatura cu acest atac, ultimul dintr-un val de atentate care a insangerat Turcia din vara lui 2015.

Conform lui Soylu, un vehicul capcana a explodat in proximitatea unei masini de transport a politiei, la ora 22:29 (19:29 GMT), in fata la Vodafone Arena si, 45 de secunde mai tarziu, un kamikaze s-a aruncat in aer in mijlocul unui grup de politisti in parcul din apropiere Maçka.

Turcia a fost tinta a numeroase atacuri legate de rebeliunea separatista a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau atribuite gruparii Stat Islamic (SI), care au lovit in special Istanbulul si Ankara.
 
Turcia a decretat o zi de doliu national duminica dupa dublul atentat cu bomba de sambata seara de la Istanbul. Premierul turc Binali Yildirim a ordonat ca steagurile sa fie coborate in berna dupa ce un vehicul capcana a explodat in apropierea unei masini de transport a politiei, la ora 22:29 (19:29 GMT), in fata Vodafone Arena si, 45 de secunde mai tarziu, un kamikaze s-a aruncat in aer in mijlocul unui grup de politisti in parcul din apropiere Maçka.

Totodata, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan si-a amanat o vizita prevazuta in Kazahstan dupa dublul atentat comis in centrul orasului Istanbul.

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a declarat duminica ca Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat terorist de autoritatile turce, s-ar putea afla in spatele atacului de sambata de la Istanbul, informeaza Reuters.

 

11 decembrie 2016 12:24
Modifică setările cookies