• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Boeingul prabusit in Rusia a fost folosit si de Blue Air

Boeingul prabusit in Rusia a fost folosit si de Blue Air

Avionul care s-a prabusit duminica pe aeroportul din Kazan, in Rusia, a fost exploatat timp de 23 de ani de catre sapte companii in total, inclusiv de catre compania romaneasca Blue Air. A fost de asemenea implicat intr-un accident grav in Brazilia in 2001, potrivit presei si unui site, relateaza AFP. 

Boeingul de tip 737-500, apartinand companiei Tatarstan, care a efectuat primul zbor in 1990, a fost exploatat mai intai de compania franceza Euralair Horizons, lichidata in 2005, apoi de catre Air France, timp de trei ani, potrivit site-ului specializat AirFleets.fr. 

El a ajuns apoi la Uganda Airlines, care l-a exploatat aproape cinci ani, dupa care a servit trei ani in cadrul companiei braziliene Rio Sul.

A apartinut apoi firmei romanesti Blue Air, celei bulgaresti Bulgaria Air si a fost cumparat de firma ruseasca Tatarstan. 

In decembrie 2001, pe cand era exploatat de Rio Sul, a fost implicat intr-un accident grav la aterizare pe aeroportul Belo Horizonte, in Brazilia, fara sa provoace victime, potrivit agentiei ruse Itar-Tass, care citeaza presa braziliana. 

Avionul, care venea de la Moscova, s-a prabusit duminica pe aeroportul din Kazan si a luat foc. Cei 44 de pasageri si sase membri ai echipajului au decedat toti in accident.


18 noiembrie 2013 15:13
Modifică setările cookies