• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Captura record de droguri in Satu Mare: 330 kg de heroina, de peste 40 mil. euro

Captura record de droguri in Satu Mare: 330 kg de heroina, de peste 40 mil. euro

Captura record de droguri in Satu Mare realizata de DIICOT, Politia de Frontiera si Serviciul de Combatere a Crimei Organizate. Un tir incarcat cu 330 de kg de heroina a fost oprit marti de autoritati in vama Petea, chiar inainte sa paraseasca tara.

Tirul, inmatriculat in Valcea, venea din Ucraina si mergea in Occident. Autovehiculul a fost dus intr-un hangar si a fost nevoie sa fie taiat cu un fierastrau electric pentru a scoate cantitatea heroina care era ascunsa intr-un rezervor dublu.  

In zona a sosit apoi un elicopter al Ministerului de Interne, care a preluat marfa si a dus-o la Bucuresti. Soferul tirului a fost dus la audieri, iar anchetatorii au luat legatura si cu patronul firmei de transport pentru a-i cere explicatii.

Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat ca aceasta este cea mai mare captura de heroina pe teritoriul Romaniei dupa 1990, precedenta fiind din 2005, cand au fost gasite 256 kg.

Puritatea heroinei este de 62-65%, valoarea de piata angro fiind de 8 milioane euro, iar dupa vanzare valoarea drogurilor ajungea la 40 milioane euro. 

Gruparea era formata din traficanti romani si turci, 11 persoane fiind audiate in acest caz, iar 4 au fost retinute si prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva.  Persoanele retinute sunt doi romani si doi turci, cu domiciliul in Romania.

Primele informatii despre acest transport de droguri au aparut in urma cu patru ani, reteaua fiind supravegheata din 2011.


29 iulie 2015 12:14
Modifică setările cookies