• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Casa Dior, acuzata de rasism pe podiumul de moda

Casa Dior, acuzata de "rasism pe podiumul de moda"

Casa de moda Dior a fost acuzata de "rasism pe podiumul de moda" de catre un director de casting, pentru ca, in cel mai recent show de moda prezentat la Paris, nu a avut niciun model de culoare, informeaza Daily Mail, preluat de Mediafax.

Astfel, daca pana recent, prezentarile de moda ale casei Dior se remarcau si prin multiculturalitatea si diversitatea modelelor, se pare ca in ultimele prezentari avem de-a face cu o schimbare de optica si toate modelele sunt "foarte germanice".
 
In acest context, James Scully, care se ocupa cu selectia modelelor pentru Tom Ford, Jason Wu, Derek Lam, Stella McCartney, Lanvin si Carolina Herrera, l-a acuzat pe Raf Simons, directorul de creatie al casei Dior, ca a transmis prin aceasta atitudine un mesaj similar cu cel al predecesorului sau John Galliano, concediat de la Dior in februarie 2011, dupa ce a facut o serie de afirmatii cu caracter rasist intr-o cafenea din Paris.
 
De asemenea, Scully a comentat si la adresa casei Calvin Klein, sesizand ca, prin introducerea unui singur model de culoare in prezentarea sa de moda, a facut un efort minim, un "tokenism", cu scopul de a scapa de gura lumii.
 
Casa de moda Dior s-a confruntat cu un major scandal rasial in februarie 2011, cand directorul de creatie de atunci, John Galliano, a atras oprobriul opiniei publice dupa ce a facut o serie de afirmatii rasiste intr-o cafenea din Paris.

21 martie 2013 16:58
Modifică setările cookies