• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel mai cumparat produs in urma valului de agresiuni de la Koln

Cel mai cumparat produs in urma valului de agresiuni de la Koln

Spray-ul cu piper a ajuns sa fie cel mai comandat produs de pe Amazon, in Koln, ca urmare a valului de agresiuni sexuale despre care se crede ca ar fi fost comise de barbati de origine araba sau nord-africana in noaptea de Anul Nou. In jur de 1000 de indivizi organizati in grupuri au agresat si jefuit numeroase femei. Iar comertul cu arme a devenit brusc in Germania un motiv de ingrijorare.

Christoph Kuttner, sta in centrul Essen si are un magazin de arme. Spune ca in ianuarie nefiind sezon plin de vanatoare lumea nu se inghesuia de obicei in magazin, nu insa si la inceputul acestui an cand reface deja de cateva zile stocurile dupa ce clientii intra iarasi si iarasi in pravalie si cer un singur lucru: spray cu piper.

Incepand de anul trecut, cererea de arme a inceput sa creasca la nivelul populatieii ceea ce arata sentimentul de nesiguranta din randul germanilor.

In timp ce primarul din Koln le-a sfatuit pe femei sa pastreze o oarecare distanta de straini pe strada si sa stea in grupuri pentru a nu se trezi izolate, tot mai multi germani cred ca au nevoie de altfel de mijloace de aparare. Pe Amazon, in top 10 cel mai bine vandute produse, spray-urile cu piper sunt cele mai cautate.

Si in Google Trends se poate observa interesul nemtilor pentru astfel de produse, in ultima perioada cautarile crescand brusc.

Cifra de afaceri a crescut cu 700% in ultimul an spune producatorul de sprayuri DEF-TEC Defense Technology.

Insa aceste spray-uri sunt aprobate in Germania doar in caz de aparare contra animalelor periculoase. Cine le foloseste impotriva oamenilor trebuie sa dovedeasca in justitie de ce a fost nevoie sa apeleze la aceasta modalitate aparare.

Evenimente similare celor din Koln s-au produs tot in perioada Anului Nou si la Stuttgart si Hamburg, iar pana in prezent au fost inregistrate circa o suta de plangeri din partea victimelor.    

Desi nu este clar daca barbatii sunt solicitanti de azil sau imigranti aflati la a doua generatie, infractiunile au declansat o dezbatere aprinsa in Germania in legatura cu consecintele primirii a 1,1 milioane de imigranti in anul 2015.  


8 ianuarie 2016 10:44
comentarii (3)

Comentarii (3)


cosmin 2016-01-09 16:11:36
Salut ...in cu.r te f.ut ....******* pe reclama ta amin
FA SI TU BANI DIN INTERNET 2016-01-09 14:16:16
SALUT ! , VREI SA FACI BANI DIN INTERNET ? Intamplator am gasit un joc b.row.ser pe net, destul de diversificat, ce iti poate aduce numeroase beneficii financiare, surprinzator totul este cu bani reali. Ca tine de altfel, am crezut ca este o reclama la un site "lesinat". Totusi i-am dat o sansa si am observat, ca este destul de jucat si lumea chiar scoate bani. Oamenii fac retrageri de 50-100 de euro pe zi, au dezvoltat afaceri cu capital de peste 10 mii de euro. Toti banii sunt de la joc, INITIAL VA TREBUI SA CUMPERI ZIARE APOI SA LUPTI DE 10 ORI SI SA MUNCESTI, dupa aceste activitati vei primi sume de bani ,iar tu le vei investii in propriile afaceri,cum ar fi: fabrici de lactate, ziar propriu, unde poti publica articole, fabrici de lemne, universitati etc. Jocul este un simulator excelent al realitatii. Evident acesta necesita timp, la inceput bugetul tau va fi in jur de 3-4 lei pe zi. Totusi investind banii progresiv, dupa 2-3 saptamani poti ajunge la sume de 100-200 lei pe zi si tot asa. Tu decizi cand sa iti retragi banii pe card sau prin alte operatiuni bancare. Te astept , click : bit.ly/d4GD45s `,..
piky 13 2016
Gunoiule, asta nu e spatiu de reclama,scursura umana.