• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 45 de morti intr-un atentat din Pakistan

Cel putin 45 de morti intr-un atentat din Pakistan

Atentatul cu masina-capcana produs duminica la intrarea in cartierul siit din metropola economica pakistaneza Karachi s-a soldat cu cel putin 45 de morti si aproximativ 100 de raniti, duminica seara, potrivit AFP.

Atentatul este unul dintre cele mai sangeroase din ultimii trei ani la Karachi, plamanul economic al Pakistanului, afectat deja de un razboi nemilos al bandelor si un val de asasinate pe fondul rivalitatilor politice, etnice si economice complexe.
 
Explozia de duminica seara a avut loc in apropiere de intrarea in cartierul Abbas Town populat de minoritatea musulmana siita, potrivit unor surse politienesti, care au precizat ca au fost ucisi insa si sunniti si ca tinta exacta a atentatului ramane necunoscuta.

"Cel putin 45 de persoane au fost ucise si alte 130 au fost ranite. Bilantul ar putea sa creasca depoarece aproximativ jumatate dintre raniti sunt in stare grava", a declarat pentru AFP Hashim Raza Zaidi, functionarul cu ce mai inalt rang din Karachi. Un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului Sanatatii din provincia Sind, a carei capitala se afla la Karachi, a mentionat peste 40 de morti.
 
Peste 100 de magazine si apartamente au fost avariate de explozie, iar balcoanele s-au prabusit, potrivit unui fotograf al AFP.
O a doua explozie a urmat primei deflgaratii, dar "natura" acestui al doilea incident nu era cunoscuta duminica seara de autoritatile care incercau sa afle daca bomba ascunsa in vehicul a fost activata de la distanta, de un detonator sau de un kamikaze.
 
Pakistanul a fost indoliat la inceputul anului de doua atentate antisiite, cele mai sangeroase din istorie, care s-au soldat cu aproape 200 de morti la Quetta, capitala provinciei vecine Balucistan (sud-vest).

4 martie 2013 07:55
Modifică setările cookies