• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cercetătorii chinezi au inventat un plastic degradabil

Cercetătorii chinezi au inventat un plastic degradabil

O echipă de oameni de ştiinţă din China a dezvoltat un tip de plastic ce se degradează în apă sărată şi ar putea contribui la diminuarea tendinţei din ce în ce mai îngrijorătoare a poluării oceanelor, relatează miercuri Xinhua, preluată de Agerpres.

Noul material compozit din poliester se poate descompune în apă sărată în cursul unei perioade ce variază între câteva zile şi câteva sute de zile, lăsând în urmă mici molecule care nu provoacă poluare, a explicat Wang Gexia, inginer-şef la Institutul tehnic de fizică şi chimie din cadrul Academiei de Ştiinţe din China.
 
''Multă vreme oamenii s-au concentrat pe 'poluarea albă' a pământului. Poluarea cu plastic din mări a atras atenţia abia în ultimii ani, odată cu înmulţirea rapoartelor privind animalele marine care mor din această cauză'', a declarat Wang.
 
Cercetătorii au combinat procesele de hidroliză non-enzimatică, dizolvarea în apă şi biodegradarea pentru conceperea şi inventarea noului material.
 
Studiul se numără printre cele treizeci de proiecte desemnate câştigătoare în cadrul unei competiţii de tehnologii viitoare inovatoare desfăşurată în Shenzhen.

5 septembrie 2018 16:18
Modifică setările cookies