• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ciolos spune ca nu candideaza la alegeri, dar ii incurajeaza pe ministri sa o faca, pentru a continua proiectele incepute

Ciolos spune ca nu candideaza la alegeri, dar ii incurajeaza pe ministri sa o faca, pentru a continua proiectele incepute

Premierul Dacian Ciolos a spus, miercuri seara, ca isi mentine decizia de a nu se inscrie intr-un partid si de a nu candida la alegerile parlamentare, dar ca ii incurajeaza pe membrii Cabinetului sau sa o faca pentru a continua proiectele incepute de acest Executiv.

Nu ma inscriu intr-un partid politic, nu imi fac un partid si nu candidez la alegerile din acest an”, a dat asigurari premierul Dacian Ciolos, in cadrul unui interviu acordat televiziunii publice, potrivit Mediafax.ro.
 
El a spus ca, in ultima vreme, au fost speculatii generate de faptul ca unii dintre membrii echipei guvernamentale au facut anumite declaratii.
 
”Le-am spus si lor: nu numai ca am o problema, chiar ii incurajez si pe ei si pe alti tineri capabili, competenti care ar vrea sa schimbe Romania in bine sa se angajeze politic daca doresc. Si chiar la aceste alegeri. Pe mine nu ma deranjeaza daca vor decide sa candideze la alegeri pentru a sustine anumite proiecte pe care le-am avut. Daca vor decide sa candideze, dar nu pentru ca le-o cer eu, si nu am un plan, asa cum interpreteaza unii, (...) i-am incurajat daca vor sa faca politica sa o faca, insa in momentul in care vor anunta ca vor participa in alegeri la momentul respectiv se vor retrage si vor merge in campania electorala. Dar, in ceea ce ma priveste, nu-mi schimb opinia”, a adaugat primul ministru.
 
Intrebat daca este posibil totusi sa fie premier si dupa alegeri, Ciolos a spus: "Nici nu interpretez un <<daca sau un parca>>. Obiectivul meu e sa ma duc la capat cu acest mandat".
 
Ciolos a mai spus ca, in contextul consultarilor privind data alegerilor, a discutat deja cu presedintele Klaus Iohannis si ca acesta i-a transmis ca doreste sa nominalizeze premierul cat mai repede. "Poate sa fie instalat un guvern daca partidul sau partidele care vor urma sa formeze guvernul vor avea un program si o echipa foarte rapide. Am discutat si cu dl. presedinte si dinsul mi-a confirmat ca nu va astepta 20 de zile de la alegeri pentru a convoca Parlamentul. Imediat ce alegerile vor fi validate Parlamentul poate sa fie convocat, premierul poate fi nominalizat", a spus seful Executivului.
 
El a mai spus ca data de 11 decembrie pentru organizarea alegerilor a stabilit-o conform Constitutiei si conform legilor.

1 septembrie 2016 10:38
Modifică setările cookies