• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod portocaliu de canicula in Romania. Posibil si rosu

Cod portocaliu de canicula in Romania. Posibil si rosu

ANM emis o avertizare Cod Portocaliu de canicula, valabila in 17 judete din Transilvania si Moldova, in intervalul 7-8 iulie, respectiv avertizare Cod Galben in cea mai mare parte a tarii in acelasi interval.

Marti intra in vigoare Codul Galben de canicula, cand valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea regiunilor, cu exceptia Bucovinei, zonei litoralului si a celei montane. 

De asemenea, in dupa-amiaza zilei de marti, va fi Cod Portocaliu de canicula in judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare, unde vor fi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. 

Directorul ANM, Ion Sandu, a anuntat ca in aceste patru judete nu este exclusa posibilitatea ca miercuri sa fie emis cod rosu de canicula.

Miercuri vremea va fi caniculara. Sub incidenta Codului Galben, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in toata tara. 

Tot miercuri, avertizarea Cod Portocaliu se extinde in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei. In aceste zone, temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. 

Valul de caldura va persista si pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, in regiunile sudice si estice, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii, precizeaza ANM.


6 iulie 2015 12:39
Modifică setările cookies