• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coliziune intre doua trenuri in Germania: 10 morti si 81 de raniti. Probleme tehnice sau o eroare umana, posibile cauze ale accidentului

Coliziune intre doua trenuri in Germania: 10 morti si 81 de raniti. Probleme tehnice sau o eroare umana, posibile cauze ale accidentului

Politia germana a anuntat miercuri incheierea operatiunii de cautare a eventualilor supravietuitori in urma accidentului feroviar produs marti in sudul Germaniei si soldat cu 10 morti si 81 de raniti, transmite DPA.

Accidentul s-a produs marti in jurul orei locale 06:50 (05:50 GMT), aproximativ la jumatatea drumului de sase kilometri intre statiunea Bad Aibling si orasul Kolbermoor din Bavaria, in apropiere de granita cu Austria.

Trenurile transportau in total circa 150 de pasageri, in principal navetisti.  

Anchetatorii au anuntat ca investigheaza posibilitatea unei disfunctionalitati tehnice sau a unei erori umane drept potentiala cauza a accidentului.

Potrivit DPA, expertii examineaza doua "cutii negre" gasite la bordul trenurilor, o a treia fiind data disparuta la locul accidentului.  

Ministrul transporturilor german, Alexander Dobrindt, a spus ca trenurile si calea ferata erau dotate cu sistemul automat de franare PZB, care a fost introdus in Germania dupa ce 10 persoane au murit in 2011 in apropiere de Magdeburg.


10 februarie 2016 11:13
Modifică setările cookies