• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Controale la frontiera belgiana. Parisul, surprins de decizia  bizara  a Bruxelles-ului

Controale la frontiera belgiana. Parisul, surprins de decizia "bizara" a Bruxelles-ului 

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a calificat drept "bizara" decizia Belgiei de a restabili controalele la frontiera sa cu Franta, pentru a face fata unui aflux posibil al migrantilor provenind din tabara de la Calais.

"Aceasta decizie este bizara pentru noi si motivatiile sale sunt la fel", a declarat Cazeneuve, la sosirea la o reuniune cu omologii sai europeni la Bruxelles, dedicata in mare parte crizei migrantilor, transmite AFP.

Belgia a anuntat marti restabilirea provizorie a controalelor la frontiera cu Franta pentru a a face fata unui eventual aflux de migranti de la "jungla din Calais", o tabara mare situata la 50 km de intrarea in tunelul pe sub Canalul Manecii.  

"Noi nu am fost avertizati", a deplans joi ministrul francez, asigurand ca "nu s-a pus niciodata problema ca guvernul francez sa trimita buldozere in tabara pentru a dispersa migranti".


25 februarie 2016 17:23
comentarii (2)

Comentarii (2)


mishi 2016-02-26 01:02:42
Daca unor tari ale UE ,MIGRATIA ACEASTA LE VA FACE MAI MULT SAU MAI PUTIN BINE[este vorba de binele omului de rand-majoritatea membrilor uniunii]-un lucru este sigur: tarii noastre si inca altor cateva tari mai de pe la EST,numai bine n-o sa le faca.Noi ,,gafaim'' si scartaim'' din toate balamalele bugetului ,reusind[mai mult sau mai putin] cu greu sa ne descurcam cu ,,asistatii nostri sociali,cu pensionarii,cu Sanatatea,cu....etc.,etc.Ar fi loc si pt.migranti,sunt si ei oameni si sunt in suferinta,dar cum se zice pe la noi n-ai loc sa-ntorci!
dorinteodor 2016-02-25 19:55:21
si uita asa uniunea europeana se sinucide din cauza incapacitatii de a spune lucrurilor pe nume. si aflu ca si romania va fi obligata sa primeasca emigranti din cota "obligatorie" care ne-a fost repartizata....