• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coreea de Nord ameninta cu un dezastru nuclear in caz de razboi in Peninsula si avertizeaza SUA

Coreea de Nord ameninta cu un dezastru nuclear in caz de razboi in Peninsula si avertizeaza SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a amenintatmiercuri cu un "dezastru nuclear" in Peninsula Coreeana, daca aceasta se va confrunta cu un nou razboi, si a avertizat Statele Unite ca nu vor ramane nevatamate in acest conflict, relateaza AFP.

"Daca razboiul izbucneste din nou (in peninsula), el va aduce un dezastru nuclear masiv si Statele Unite nu vor ramane nevatamate", a declarat Kim Jong-Un, intr-un mesaj difuzat de televiziunea nationala cu ocazia trecerii in noul an. 

"Ne confruntam cu o situatie in care un mic incident militar accidental poate conduce la un razboi total", a avertizat el. 

Potrivit analistilor si oficialilor militari sud-coreeni, regimul ar putea sa recurga la provocari militare la inceput de an pentru a restrange randurile in jurul liderului sau. 

Coreea de Sud, obisnuita cu invectivele si amenintarile nord-coreene, a reactionat prin vocea ministrului Apararii, Kim Kwan-jin, care a afirmat ca armata sud-coreeana "trebuie sa raspunda fara mila oricarei provocari a inamicului". 

Liderul nord-coreean a revenit si asupra executiei unchiului sau, Jang Song-thaek, altadata unul dintre oficialii cei mai influenti ai regimului, dar pe care l-a calificat drept un "gunoi". 

"Partidul nostru a luat anul trecut masuri decisive pentru eliminarea elementelor putrezite din sanul sau", a justificat Kim, criticand acte "antipartid, antirevolutionare".


1 ianuarie 2014 15:21
Modifică setările cookies