• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coreea de Nord va testa rachete saptamanal , spune adjunctul sefului diplomatiei nord-coreene, care ameninta cu un razboi total

Coreea de Nord ”va testa rachete saptamanal”, spune adjunctul sefului diplomatiei nord-coreene, care ameninta cu un “razboi total”

Coreea de Nord va continua sa testeze rachete in pofida condamnarilor internationale si a tensiunilor tot mai mari cu Statele Unite, a declarat un oficial nord-coreean intr-un interviu pentru BBC News.

”Vom efectua si mai multe teste de rachete, saptamanal, lunar si anual”, a declarat adjunctul ministrului nord-coreean de Externe Han Song-ryol, la Phenian, in acest interviu cu John Sudworth de la BBC.
 
El a amenintat cu un ”razboi total” daca Statele Unite vor fi atat de ”nechibzuite sa recurga la mijloace militare”.
 
Vicepresedintele Mike Pence a declarat luni ca ”era rabdarii strategice” americane fata de Coreea de Nord s-a incheiat.
 
Tensiunile au escaladat in Peninsula Coreea, in contextul unei retorici pline de ura intre Phenian si Washington.
 
Reprezentantul permanent nord-coreean la ONU, ambasadorul Kim In-ryong, a condamnat atacul american cu rachete de croaziera asupra unei baze aeriene siriene, in urma unui presupus atac chimic atribuit Damascului.
 
Statele Unite ”perturba pacea si stabilitatea mondiale si insista asupra unei logici de gangster”, a acuzat ambasadorul nord-coreean la ONU.
 
Phenianul si-a aratata sambata capacitatile in domeniul rachetelor, intr-o uriasa parada militara care a marcat 105 ani de la nasterea fondatorului Republicii Populare Democratice Coreea (RPDC) Kim Il-sung.
 
Experti se tem ca ar fi putut avea loc al saselea test nuclear, insa racheta trasa duminica a explodat la cateva secunde de la lansare.
 
ONU a interzis orice teste balistice sau nucleare nord-coreene, insa Phenianul a incalcat in mod sistematic aceste sanctiuni.
 
Scopul regimului este sa plaseze un focos nuclear intr-o racheta intercontinentala care sa atinga tinte in intreaga lume. Phenianul a revendicat miniaturizarea unor focoase nucleare in vederea instalarii lor in rachete, insa expertii si-au exprimat indoiala fata de aceasta revendicare si au citat lipsa oricaror probe in acest sens.

18 aprilie 2017 10:23
Modifică setările cookies