• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani 

Vremea se va incalzi treptat in urmatoarele doua saptamani. Valorile termice din timpul zilei vor fi pozitive in majoritatea regiunilor, in timp ce precipitatiile vor fi in general mixte si de slaba intensitate, cu preponderenta in primele zile ale intervalului de referinta si, ulterior, dupa 1 februarie, arata prognoza ANM, valabila pentru 25 ianuarie - 7 februarie.

In Banat, vremea se va incalzi treptat, astfel ca media regionala a temperaturilor maxime va creste de la 2 grade Celsius, in data de 25 ianuarie, la 10 grade pe 28 ianuarie. Vor cadea precipitatii slabe, mixte in primele doua, trei zile, cand vor fi conditii de polei. Local, va ploua slab spre sfarsitul primei saptamani si, din nou, in unele zile ale intervalului 1-5 februarie.  

In Crisana, regimul termic va deveni unul mai cald, iar media temperaturilor maxime va creste de la 1 grad Celsius pana la 9 grade, pe 28 ianuarie. Precipitatii slabe mixte sunt prognozate in zilele de 25 si 26 ianuarie, cand vor fi conditii de polei. Local, va ploua in general slab spre sfarsitul primei saptamani si, din nou, in intervalul 1-5 februarie.  

In Transilvania, media temperaturilor maxime va creste de la -2 grade, pe 25 ianuarie, la 7 grade, pe 28 ianuarie. In perioada 29 - 31 ianuarie se va produce o racire usoara, insa, incepand cu 1 februarie, se vor inregistra temperaturi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Meteorologii prognozeaza precipitatii slabe, mixte, in primele zile ale intervalului, dar si spre sfarsitul primei saptamani. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata si intre 1 si 6 februarie, cand vor fi si conditii de polei.  

In Maramures, medii ale temperaturilor maxime in crestere de la -2 grade la 6 grade, in data de 28 ianuarie. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire, insa incepand cu 1 februarie se vor inregistra in cursul zilei medii pozitive ale temperaturii aerului iar minimele vor fi, de asemenea, usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului.

In Moldova, media temperaturilor maxime va creste de la zero grade, pe 25 ianuarie, la 9 grade pe 28 ianuarie. Ulterior, pana pe 7 februarie, se vor inregistra medii pozitive ale temperaturii aerului, ziua si usor negative, noaptea. Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte va fi ridicata in 25-26 ianuarie, spre sfarsitul primei saptamani si, din nou, in unele zile ale intervalului 1-5 februarie, cand vor exista si conditii de producere a poleiului.  

La nivelul Dobrogei, media temperaturilor va creste de la -4 grade Celsius, pe 25 ianuarie, la 7 grade pe 28 ianuarie. Intre 29 ianuarie si 7 februarie se vor inregistra, atat ziua, cat si noaptea, medii pozitive ale temperaturii aerulu. Local, va ploua slab spre sfarsitul primei saptamani si in unele zile ale intervalului 2-6 februarie.  

In Muntenia, abia pe 29 ianuarie media valorilor termice nocturne va atinge zero grade. In schimb, valorile termice maxime vor deveni, in medie, inca din 26 ianuarie pozitive, urcand pana la 8 grade pe 28 ianuarie. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, insa cu 1 februarie se vor inregistra, zilnic medii pozitive ale temperaturii aerului. Izolat vor fi precipitatii slabe, ninsori in prima zi si ploi spre sfarsitul saptamani si, din nou, in intervalul 3-5 februarie. Izolat se va semnala polei.  

In Oltenia, vremea se va incalzi, iar pe 29 ianuarie media valorilor termice nocturne va atinge zero grade. In schimb, valorile termice maxime vor deveni pozitive, in medie, inca din 26 ianuarie, urcand pana la 8 grade pe 28 si 29 ianuarie. Dupa o usoara racire, incepand cu 1 februarie, se vor inregistra, zilnic, medii pozitive ale temperaturii aerului.

La munte, vremea se va incalzi treptat, iar media temperaturilor maxime va creste de la -5 grade Celsius la 4 grade, pe 28 ianuarie. In perioada 29 - 31 ianuarie se va produce o racire usoara, dar din 1 februarie se vor inregistra zilnic medii usor pozitive ale temperaturii aerului. In plus, vor cadea ninsori slabe in primele doua - trei zile ale intervalului de referinta, spre sfarsitul primei saptamani si, din nou, in unele zile ale intervalului 1-7 februarie.   


25 ianuarie 2016 13:49
comentarii (0)

Comentarii (0)