• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur cu magnitudinea de 5,5 in Japonia

Cutremur cu magnitudinea de 5,5 in Japonia

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 a fost resimitit duminica dimineata in estul Japoniei, inclusiv in capitala Tokyo, a anuntat Agentia Nationala de Meteorologie. Nu au fost semnalate victime sau pagube materiale, potrivit posturilor de televiziune, citate de AFP.

Epicentrul acestui cutremur, care a avut loc la ora 07.38 (00.38 ora Romaniei), a fost localizat in partea de nord a prefecturii Ibaraki, la nord de Tokyo, iar hipocentrul a fost la 70 de kilometri adancime. "Nu exista risc de tsunami", a precizat agentia.
 
Nicio anomalie nu a fost constatata la centrala avariata Fukushima sau la alte instalatii nucleare din regiune, oprite toate din martie 2011, potrivit operatorilor acestor centrale. Cutremurul a fost resimtit de locuitorii din capitala, au constatat jurnalistii AFP.
 
Trenurile de mare viteza Shinkansen au fost oprite timp de cateva minute pentru un control al cailor ferate, dar traficul a fost reluat rapid.
 
Pe aeroportul Tokyo-Narita, au fost resimtite trepidatii, dar nu foarte violente si nu au perturbat deloc operatiunile.
 
Acest nou cutremur din est are loc la exact doua saptamani dupa un altul, mai violent (cu magnitudinea de 7,1), care a provocat un mic tsunami pe coasta de nord-est a Japoniei, fara sa provoace insa victime sau pagube materiale.
 
Japonia este in continuare traumatizata de cutremurul cu magnitudinea 9 care s-a produs in largul coastelor sale de nord-est la 11 martie 2011 si care a declansat un tsunami de 10 si, pe alocuri, de 20 de metri inaltime, provocand moartea a 18.000 de persoane.
 
Japonia este situata la jonctiunea a patru placi tectonice si inregistreaza in fiecare an peste 20 la suta dintre cutemurele cele mai puternice produse in lume.

10 noiembrie 2013 10:39
Modifică setările cookies