• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Dan Adamescu, sub control judiciar, pe o cautiune de 40 mil. lei

Dan Adamescu, sub control judiciar, pe o cautiune de 40 mil. lei

Procurorii DNA au dispus luni luarea masurii controlului judiciar pe cautiune pentru 60 de zile fata de omul de afaceri Dan Adamescu, presedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra, cautiunea fiind stabilita la 40 de milioane de lei, scrie Agerpres.

Adamescu este cercetat pentru abuz in serviciu in forma calificata, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni), potrivit unui comunicat al DNA.

"Inculpatul Adamescu Dan Grigore va depune o cautiune in valoare de 40 de milioane de lei, care va fi consemnata pe numele inculpatului la dispozitia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie sau prin constituirea unei garantii reale, mobiliare ori imobiliare, in limita sumelor respective, in favoarea (...) DNA. Cautiunea se va depune in termen de 10 zile", se precizeaza in comunicat.

Potrivit procurorilor anticoruptie, faptele pentru care Adamescu este urmarit penal au fost comise in perioada 2011 - 2013.

"Inculpatul (...) a administrat in mod defectuos societatea ASTRA, in scopul obtinerii unor avantaje personale sau in favoarea grupului de firme afiliate. Administrarea defectuoasa a constat in utilizarea unor practici/ metode ilegale pentru a cosmetiza situatia financiara a societatii ASTRA, masuri de natura sa acopere activitatea infractionala, dar care, in subsidiar, au determinat si alterarea grava a mecanismelor de functionarea pietei interne a asigurarilor", sustine DNA.

Activitatea infractionala s-ar fi desfasurat si in contextul unei presupuse complicitati a unor functionari cu functii de conducere din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), care s-a transformat din aprilie 2013 in Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

7 martie 2016 09:46
Modifică setările cookies