• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Directorul filialei din Ankara a postului TV Kanal D, retinut in cursul demonstratiilor

Directorul filialei din Ankara a postului TV Kanal D, retinut in cursul demonstratiilor

Directorul filialei din Ankara a postului TV Kanal D a fost retinut cateva ore, duminica dimineata, pentru participare la protestele antiguvernamentale, relateaza site-ul ziarului Hurriyet.

Erhan Karadag a fost retinut duminica dimineata in cartierul Tunali din Ankara, unde mii de persoane participa la mitinguri de solidaritate cu protestatarii din Istanbul.
 
"Sunt in custodia politiei, fiind acuzat de sustinerea demonstratiilor", a scris Karadag pe Twitter. Karadag a fost eliberat dupa cateva ore, in urma apelurilor facute de avocatii sai si de Ministerul turc al Justitiei.
 
In jurul pranzului, Karadag a parasit sediul Parchetului, explicand ca este suspectat de "sustinerea demonstratiilor" pentru ca a incercat sa le duca apa si lapte prietenilor lui care participau la proteste.
 
Politia turca a folosit gaze lacrimogene, duminica dupa-amiaza, pentru a dispersa aproximativ 1.000 de manifestanti adunati la Ankara, relateaza postul de televiziune NTV.
 
Bilantul violentelor din ultimele zile este de 79 de raniti si aproximativ 1.000 de persoane retinute. Sute de protestatari raman in Piata Taksim din Istanbul, unde vineri si sambata au avut loc cele mai ample violente.
 
Protestele, care initial erau fata de reducerea suprafetelor verzi din Parcul Gezi - unde exista planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kislasi, care ar deveni un complex turistic, avand inclusiv un mall - au devenit o actiune indreptata impotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, criticat pentru politicile cu caracter islamist.

2 iunie 2013 17:57
Modifică setările cookies