• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
DNA s-a sesizat in cazul acoperisului Arenei Nationale

DNA s-a sesizat in cazul acoperisului Arenei Nationale

Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu si efectueaza acte de urmarire penala in rem pentru abuz in serviciu in cazul acoperisului Arenei Nationale. 

"La inceputul lunii noiembrie 2015, Primaria Bucuresti a decis inchiderea "Arenei Nationale" din cauza membranei acoperisului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat in Romania. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Din datele existente, rezulta ca proiectul prevedea edificarea unui acoperis de tabla, fix, pentru care exista aviz ISU. Ulterior, proiectul a fost modificat, fara a se cunoaste motivele care au stat la baza deciziei, prevazandu-se constructia unui acoperis retractabil, din alt material, aspect care impunea obtinerea unui nou aviz ISU", precizeaza DNA, potrivit Agerpres.

Procurorii au constatat ca la incheierea lucrarilor, desi se stia ca nu este posibila obtinerea avizului, s-a efectuat plata catre constructor.  

Construirea stadionului, sustine DNA, a costat 234 milioane euro, din care acoperisul a costat 84 milioane lei.  

Primaria Capitalei a confirmat existenta a doua documente - autorizatii de construire - emise de primaria Sectorului 2, cu aceeasi data si acelasi numar, pentru Arena Nationala, in timp ce administratia locala sustine ca ar fi vorba de o singura autorizatie, rectificata la solicitarea PMB.  

Oficiali ai PMB au precizat ca documentele au fost identificate saptamana aceasta, in timp ce se cauta o solutie pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu. 


28 ianuarie 2016 15:29
Modifică setările cookies