• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Dodon spune ca Romania este pregatita in orice moment sa absoarba Republica Moldova

Dodon spune ca Romania este pregatita in orice moment sa „absoarba” Republica Moldova

Presedintele moldovean Igor Dodon a declarat intr-un interviu pentru Russia Today, preluat de News.ro, ca majoritatea sutelor de mii de moldoveni care au obtinut cetatenie romana au cerut acest lucru pentru a ajunge in Europa fara viza. El a avertizat si ca Romania este pregatita in orice moment sa „absoarba” tara sa.

Majoritatea cetatenilor nostri sunt pentru pastrarea statalitatii Moldovei”, a subliniat el.
 
“In ceea ce priveste pozitia Romaniei, sunt prietenii si vecinii nostri, bineinteles, insa ne ingrijoreaza. Am spus de multe ori ca vrem sa fim prieteni cu Romania, sunt vecinii nostri si nu avem probleme cu ei, cu exceptia uneia – tentativele lor de a submina statalitatea Moldovei”, a adaugat liderul de la Chisinau, pledand din nou interzicerea prin lege a oricarui partid moldovean care cere unirea cu Romania.
 
Dodon a mai spus in interviu ca nu crede ca Republica Moldova va face vreodata parte din Uniunea Europeana, cu atat mai mult cu cat “mai multi politicieni din diferite tari afirma ca vor parasi Uniunea”.
 
El a atras atentia ca parerile electoratului din tara s-au schimbat in ultima perioada si ca, daca in urma cu sapte ani, 70% dintre moldoveni sustineau ideea integrarii europene, acum proportia acestora este de 35%-40%.
 
Aceasta tendinta este provocata, pe de o parte, in urma acuzatiilor de coruptie care vizeaza partidele proeuropene, iar pe de alta pentru ca, in urma Acordului de Asociere cu UE, Chisinaul a pierdut accesul la piata rusa, care absorbea 50% din exporturi.
 
In aceste conditii, liderul de la Chisinau a anuntat ca, in cursul vizitei de la inceputul lunii februarie, de la Bruxelles, va discuta posibilitatea unei platforme trilaterale Rusia-UE-Republica Moldova.
 

23 ianuarie 2017 14:10
Modifică setările cookies