• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cati bani au donat romanii pentru Cumintenia Pamantului

Cati bani au donat romanii pentru "Cumintenia Pamantului"

Premierul Dacian Ciolos a anuntat luni ca pana in prezent s-au strans 129.526 de euro prin subscriptia publica pentru achizitionarea operei "Cumintenia Pamantului" a lui Constantin Brancusi

"Pana in momentul de fata s-au colectat 129.526 de euro, dintre care mai mult de 60% in ultimele zile de cand am lansat aceste spoturi (tv - n.r.). Sigur, suma nu e mare, dar ma incurajeaza faptul ca atunci cand exista o mobilizare si subiectul este prezent, exista o mobilizare si din partea oamenilor. Vom mentine acest subiect, aceasta tema prezenta in zilele, saptamanile si lunile urmatoare atat in tara, cat si in diaspora", a afirmat prim-ministrul la lansarea oficiala a campaniei de strangere de fonduri pentru achizitionarea sculpturii 'Cumintenia Pamantului'.
 
Donatiile in campania de subscriptie publica pentru achizitionarea "Cuminteniei Pamantului" de Constantin Brancusi se vor putea face si prin SMS, dar si prin campanii de tip teledon, a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, vineri, intr-un briefing la Palatul Victoria.
 
In acest sens, Guvernul a adoptat vineri o ordonanta de urgenta pentru completarea OUG nr. 10 din 30 martie 2016 privind stabilirea masurilor necesare in vederea asigurarii resurselor financiare pentru achizitionarea unui bun apartinand patrimoniului cultural national mobil clasat in categoria tezaurul patrimoniului cultural national mobil.

Acesta a precizat ca urmeaza sa fie incheiate acorduri cu toti operatorii de telefonie mobila, pentru a putea fi facute donatii prin SMS.

"In acest moment, site-ul (campaniei - n.r.) este functional, se poate dona orice suma pe (...) www.brancusiealmeu.ro (...) printr-o procedura simpla (...). Pe SMS vor fi sume probabil traditionale, pentru ca deja exista o practica pe metodologia respectiva de donatie si cred ca vom merge si noi pe aceasta practica de donatie (...) 2-4-8 sau 10 euro", a explicat Dan Suciu.

Dan Suciu nu a dat detalii despre sumele colectate pana in prezent in cadrul campaniei, precizand ca urmeaza sa fie facute publice saptamana viitoare.

30 mai 2016 15:06
Modifică setările cookies