• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Edouard Philippe, din partidul de dreapta Les Republicains, a fost numit noul premier al Frantei

Edouard Philippe, din partidul de dreapta Les Republicains, a fost numit noul premier al Frantei

Edouard Philippe, din partidul de dreapta Les Republicains, a fost numit luni noul premier al Frantei, a anuntat secretarul general al Elysee.

Alegerea unui premier este considerata cruciala pentru restabilirea increderii in sine a Frantei.
 
Macron a reusit deja sa atraga zeci de parlamentari de centru-stanga, care au decis sa se alature miscarii sale pentru a remodela scena politica din Franta.
 
Insa, noul presedinte va intampina dificultati majore in ceea ce priveste implementarea reformelor promise pe plan economic, daca nu va reusi sa obtina o majoritate parlamentara in urma legislativelor din iunie. Acesta a promis ca va reforma piata muncii, sistemul de pensii si de ajutoare sociale, precum si educatia din Franta.
 
Nu voi schima directia unei promisiuni pe care am facut-o in fata poporului francez. Franta este puternica doar atunci cand este prospera”, a declarat duminica Macron, in timp ce prelua puterea de la socialistul Francois Hollande.
 
Philippe este primarul portului Le Havre si reprezentant al regiunii din 2012 in Adunarea Nationala. De asemenea, politicianul de centru-dreapta a studiat la aceeasi universitate ca Macron si impartaseste multe viziuni economice si sociale promovate de noul presedinte al Frantei.
 
Emmanuel Macron este asteptat sa plece luni dupa-amiaza la Berlin, unde va purta primele discutii in calitate de presedinte francez cu Angela Merkel.
 
Acesta a promis ca va dezvolta relatii mai profunde intre tarile membre, care trebuie sa depaseasca retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana.
 
Macron a declarat ca locul Frantei ramane in blocul comunitar, ”care ne protejeaza si ne permite sa ne proiectam valorile in lume”, dar exista o nevoiue de ”reformare si relansare” a proiectului european in UE.
 
Noul presedinte ar putea sa militeze pentru crearea unui legislativ si a unui buget pentru zona euro, in care cel mai bogat membru ar deveni Germania.

15 mai 2017 16:02
Modifică setările cookies