• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Emiratele Arabe Unite vor avea un Minister al Fericirii. 60 % din totalul celor 9,5 milioane locuitori au mai putin de 30 de ani

Emiratele Arabe Unite vor avea un Minister al Fericirii. 60 % din totalul celor 9,5 milioane locuitori au mai putin de 30 de ani

Premierul Emiratelor Arabe Unite, seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, va infiinta Ministerul Fericirii, in cea mai ampla restructurare guvernamentala din ultimii 44 de ani, potrivit BBC, transmite Agerpres.

Noul minister trebuie sa ''creeze bine social si satisfactie'', a explicat seicul, care este si emirul Dubaiului.  

''Guvernele trebuie sa fie flexibile. Nu avem nevoie de mai multe ministere, ci de mai multi ministri capabili sa faca fata schimbarilor'', a afirmat prim-ministrul, adaugand ca se doreste ''un executiv tanar si flexibil, care sa indeplineasca aspiratiile tinerilor si ambitiile poporului''.  

In contextul in care peste 60 % din totalul celor 9,5 milioane de locuitori din EAU au mai putin de 30 de ani, seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a mai anuntat infiintarea unui Consiliu National al Tinerilor.  

''Grupul de elita format din tineri, barbati si femei'' va juca rolul de consilier guvernamental pe probleme de tineret si va fi condus de o femeie care nu a implinit inca 22 de ani si care va va avea rang de ministru de stat.

 ''Energia tineretului va alimenta in viitor guvernul nostru'', a subliniat demnitarul.  

Printre masurile detaliate de seicul Mohamed in mai multe mesaje transmise pe Twitter se numara si instituirea unui Minister al Tolerantei, care va promova aceasta virtute ''ca valoare fundamentala a societatii din EAU'', in care coexista ''multe credinte religioase si etnii'', potrivit http://www.aljazeera.com.  

Nu s-a dat niciun termen sau calendar pentru implementarea acestor transformari radicale, precizeaza publicatia araba.


10 februarie 2016 16:03
Modifică setările cookies