• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Eurodeputat italian: Nu imi pasa de sinuciderea superinfractorului roman, s-au economistit bani

Eurodeputat italian: Nu imi pasa de sinuciderea "superinfractorului" roman, "s-au economistit bani" 

Eurodeputatul italian Gianluca Buonanno, membru al partidului xenofob Liga Nordului, afirma ca ii intelege pe gardienii care au ironizat sinuciderea unui detinut roman, subliniind ca nu ii pasa de moartea unui "superinfractor", ca astfel s-au economisit bani si ca vrea plecarea tuturor romanilor.

 "Nu dau doi bani pe sinuciderea detinutului roman; as fi multumit doar daca toti romanii din Italia ar reveni acasa", a declarat Buonanno, referindu-se, la postul italian Radio 24, la moartea unui roman in Penitenciarul Opera (Milano) si la comentariile rasiste facute de gardieni. 

"Eu ii inteleg pe gardieni; un detinut a facut un gest revoltator, iar gardienii isi risca vietile pentru 1.200 de euro pe luna. Ii inteleg pe cei care au facut anumite comentarii", a spus Buonanno. 

Dupa ce moderatorii emisiunii de radio i-au atras atentia ca, de fapt, un om a murit, eurodeputatul italian a adaugat: "Nu imi pasa absolut deloc ca a murit unul. Infractorii de acest fel nu au nicio limita, iar multi din aceasta rasa, romanii, omoara, comit masacre, pentru cativa euro. Daca s-a omorat, a fost alegerea lui, s-au economisit bani. Nu imi pasa ca s-a omorat un superinfractor. Unul mai putin de intretinut, sunt de acord cu multe dintre comentariile facute online".

Un detinut roman - Ioan Gabriel B. - s-a spanzurat, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-un penitenciar situat la periferia orasului italian Milano, dupa ce fusese condamnat la detentie pe viata pentru crima.


22 februarie 2015 11:29
Modifică setările cookies