• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Explozia de Calarasi. Alimentarea cu gaz se reia pe celelalte scari ale blocului, ancheta continua

Explozia de Calarasi. Alimentarea cu gaz se reia pe celelalte scari ale blocului, ancheta continua

Specialisti in explozii de la Petrosani fac verificari in blocul din Calarasi unde s-a produs deflagratia soldata cu un mort si sase raniti, pentru stabilirea cauzelor acesteia, fiind posibila extinderea cercetarilor pentru infractiuni legate de serviciu in cazul unor angajati ai Distrigaz. Premierul Victor Ponta a venit la Palatul Victoria pentru a discuta cu vicepremierul Gabriel Oprea despre concluziile anchetei privind explozia produsa, miercuri, intr-un bloc din Calarasi.

Alimentarea cu gaz a celorlalte scari din blocul din Calarasi afectat de explozie va fi reluata in cursul zilei de vineri, iar locatarii vor putea reveni in locuinte, ancheta urmand sa fie coordonata in continuare de procuror, iar decizia va apartine magistratului, a anuntat premierul Victor Ponta, noteaza Mediafax.
 
El a precizat ca decizia de reluare a furnizarii cu gaz apartine Distrigaz, dar ca a discutat cu reprezentantii companiei, iar acestia i-au transmis ca furnizarea gazului va fi reluata de vineri pe celelalte scari, nu pe cea afectata, unde locatarii vor si putea reveni in case, in siguranta.
 
Explozia a avut loc miercuri, la ora 17.44, intr-un bloc de pe strada Calea Bucuresti din Calarasi, soldandu-se cu decesul unei femei in varsta de 44 de ani, Gina Popescu, si ranirea grava a unui barbat, Victor Avadanei, de 61 de ani. Barbatul, care este proprietarul apartamentului in care s-a produs deflagratia, este internat la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri din Capitala, la sectia de terapie intensiva, avand arsuri pe 60 la suta din suprafata corpului. De asemenea, alte cinci persoane au fost ranite usor in urma deflagratiei.
 
Blocul afectat de explozie are cinci scari, iar deflagratia a avut loc la scara doi, toate cele opt apartamente fiind avariate. In urma exploziei, alimentarea cu gaz si energie electrica a fost oprita la toate cinci scari ale blocului.
 
Familiile care locuiau in apartamentele de la scara doi au fost evacuate, autoritatile locale punandu-le la dispozitie un spatiu provizoriu de cazare, respectiv un camin pentru elevi, insa majoritatea au preferat sa mearga la rude sau prieteni.
 
In ceea ce priveste locatarii de la celelalte patru scari ale blocului, o parte dintre acestia au plecat la rude sau la prieteni, din cauza lipsei gazului si a energiei electrice, in timp ce altii au preferat sa ramana totusi in locuinte.
 
Conform datelor prezentate de vicepremierul Gabriel Oprea, care joi a mers la Calarasi, deflagratia a provocat distrugeri
majore la opt apartamente de pe scara doi a blocului, in urma exploziei fiind, de asemenea, afectate locuinte de pe scara trei a imobilului, dar si spatiile comerciale de la parterul cladirii.

27 decembrie 2013 15:00
Modifică setările cookies