• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Explozie puternica la Istanbul, soldata cu 10 morti si 15 raniti. Turistii romani solicita sa se intoarca in tara

Explozie puternica la Istanbul, soldata cu 10 morti si 15 raniti. Turistii romani solicita sa se intoarca in tara

UPDATE: Zece persoane au murit si 15 au fost ranite in explozia puternica produsa marti in piata Sultanahmet din Istanbul, informeaza Reuters, care il citeaza pe guvernatorul Istanbulului. 

Atacul a fost comis de un atacator sinucigas sirian, iar printre victime se afla atat cetateni turci, cat si straini, a declarat presedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

"Condamn incidentul terorist de la Istanbul, despre care estimam ca este un atac cu bomba comis de un atacator sinucigas de origine siriana. Din pacate sunt 10 morti, printre care straini si cetateni turci. Exista, de asemenea, si 15 raniti", a spus Erdogan.

Doi oficiali turci in domeniul securitatii au afirmat ca exista o probabilitate ridicata ca la originea atentatului sa se afle gruparea jihadista Statul Islamic. 

Martorii au vorbit despre "o deflagratie puternica care s-a auzit si in districtele invecinate", iar pe imaginile difuzate de canalul CNN Turk s-au putut vedea mai multe masini ale politiei si serviciului de ambulanta.  

Deflagratia s-a produs nu departe de Palatul Topkapi si de Moscheea Albastra.  

Agentiile de turism au primit, in ultimele ore, zeci de solicitari din partea turistilor romani care vor sa se intoarca din Istanbul.

Cititi mai multe pe www.stirilprotv.ro


12 ianuarie 2016 14:17
Modifică setările cookies