• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Forbes: Scriitoarea J.K. Rowling a redevenit cel mai bogat autor din lume

Forbes: Scriitoarea J.K. Rowling a redevenit cel mai bogat autor din lume

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, cunoscută mai ales pentru seria ”Harry Potter”, a redevenit cel mai bogat autor din lume, după aproape un deceniu de când a mai deţinut acest titlu, surclasându-l pe americanul James Patterson, care va lansa în iunie 2018 o carte scrisă împreună cu Bill Clinton, potrivit unui clasament anual întocmit de jurnaliştii revistei Forbes, scrie News.ro.

Forbes a estimat că J.K. Rowling a câştigat 95 de milioane de dolari în perioada 1 iunie 2016 - 31 mai. Suma reprezintă echivalentul a 180 de dolari pe minut şi a fost generată în mare parte de publicarea manuscrisului piesei de teatru ”Harry Potter şi Copilul Blestemat/ Harry Potter and the Cursed Child”.
 
Cartea s-a vândut în peste 680.000 de exemplare în Marea Britanie vara trecută, în primele trei zile de la publicare. Piesa de teatru a devenit, astfel, cartea cu cea mai rapidă vânzare de la ultimul volum din seria ”Harry Potter”.
 
Încasările scriitoarei britanice au crescut şi datorită lansării filmului ”Animale fantastice şi unde le poţi găsi/ Fantastic Beasts and Where to Find Them”, a cărui acţiune este plasată în universul Harry Potter.
 
La suma totală încasată de J.K. Rowling au contribuit şi lansarea unor noi versiuni ilustrate ale volumelor din seria ”Harry Potter”.
 
Forbes a realizat clasamentul folosind date din vânzările de volume tipărite, ebook-uri şi cărţi audio, precum şi venituri provenite din televiziune şi film şi opiniile unor experţi ai industriei.
 
Sumele au fost estimate fără a fi luate în calcul taxe percepute.
 
Pe 26 iunie s-au împlinit două decenii de la publicarea primului volum din seria ”Harry Potter”, ”Harry Potter şi Piatra Filozofală”.
 
J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume. Ea a devenit celebră cu romanele din seria ”Harry Potter”, o franciză literară care a stat la baza realizării a opt lungmetraje, ce au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

4 august 2017 11:06
Modifică setările cookies