• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul premier Victor Ponta, la Inalta Curte, in dosarul Turceni-Rovinari

Fostul premier Victor Ponta, la Inalta Curte, in dosarul Turceni-Rovinari

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca primul termen pe fond in dosarul "Turceni - Rovinari", in care este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor.

De asemenea, in instanta a venit si senatorul Dan Sova, insa cei doi nu au dorit sa dea declaratii presei, scrie Agerpres.
 
Victor Ponta a fost trimis in judecata de DNA pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor, fapte savarsite in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.
 
In dosar mai sunt trimisi in judecata senatorul Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati ''Sova si Asociatii'', Laurentiu Ciurel, la data faptelor avand calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, si Octavian Laurentiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.
 
Procurorii sustin ca, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatura, a obtinut de la SCA ''Sova si Asociatii'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activitati efectuate in conlucrare, dar care, in realitate, nu s-au efectuat.

18 martie 2016 15:39
comentarii (1)

Comentarii (1)


nelu 2016-03-19 17:41:33
dar aceleasi fapte le-a facut si alina gheorghiu cu societatea ei de avocatura reprezentand electrica chiar pierzand un proces in favoarea lui sova ea de ce credeti ca nu-i chemata la dna