• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Francezii au parasit orasul Benghazi

Francezii au parasit orasul Benghazi

Cei aproximativ 40 de francezi, care se aflau la Benghazi si in regiunea acestui oras din estul Libiei, au parasit zona, la solicitarea Parisului, din cauza unor amenintari cu atentate sau rapiri vizand occidentali, a anuntat vineri Ministerul francez de Externe, citat de AFP.

Ministerul de Externe le-a cerut, intr-un mesaj, francezilor prezenti in Benghazi, Libia, "sa paraseasca orasul prin mijloace proprii", ceea ce au facut. "Nu mai avem cetateni prezenti, din cate sttim noi, la Benghazi", a precizat un purtator de cuvant.
In total, aproximativ 250-300 de francezi sunt inregistrati in Libia.
 
Pe site-ul pentru sfaturi de calatorie al Ministerului francez pentru Afaceri Externe a fost postata, vineri, intre mesajele de avertisment care vizeaza diferite tari, o nota vizand in mod specific Libia.

Marea Britanie, avertizand, joi, cu privire la o "amenintare specifica si iminenta" vizandu-i pe occidentali la Benghazi, a solicitat inca din aceeasi zi cetatenilor sai sa paraseasca imediat acest oras. Decizii similare au fost anuntate in Germania, Olanda si Australia.
 
Locul de unde a pornit revolutia care l-a indepartat pe colonelul Muammar Kadhafi de la putere in 2011, orasul Benghazi a fost recent teatrul mai multor explozii si unui val de atentate si asasinate. Aceste acte de violenta au vizat in special diplomati. La 11 septembrie 2011 a fost comis un atentat la consulatul american, in care au fost ucisi patru agenti, inclusiv ambasadorul Chris Stevens. La 12 ianuarie a fost comis un atac impotriva consulului Italiei.

25 ianuarie 2013 16:43
Modifică setările cookies