• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Franta va livra arme  sofisticate  kurzilor din Irak, pentru  reechilibrarea fortelor

Franta va livra arme "sofisticate" kurzilor din Irak, pentru "reechilibrarea fortelor"

Franta va livra in orele urmatoare "arme sofisticate" kurzilor irakieni, a declarat miercuri seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, fara a oferi precizari referitoare la natura acestor armamente, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Este vorba despre arme sofisticate, care vor fi livrate in urmatoarele ore", a declarat ministrul pentru postul de televiziune TF1.
 
El a refuzat sa raspunda intrebarilor despre natura si cantitatea materialelor care vor fi livrate, deoarece "nu poti sa furnizezi adversarilor planul bataliei prietenilor tai. Insa acestea vor raspunde necesitatilor urgente ale kurzilor", a afirmat Fabius.
 
Presedintia franceza a anuntat anterior trimiterea, "in urmatoarele ore", a unor arme in Irak, "pentru a sustine capacitatea operationala a fortelor angajate impotriva Statului Islamic", jihadistii care avanseaza spre Bagdad.
 
"Vrem sa-i ajutam pe kurzi si iranieni sa evite masacrele, pentru aceasta livram arme care permit combatantilor sa lupte si speram sa castige", a declarat Fabius, potrivit caruia obiectivul este "reechilibrarea fortelor".
 
Ministrii europeni de Externe vor participa vineri , la Bruxelles, la o reuniune de urgenta pe tema crizei din Irak, o intalnire ceruta "cu multa forta" de Paris, a subliniat Fabius.

14 august 2014 08:57
comentarii (1)

Comentarii (1)


Bit.Do/RoML@yahoo.com 2014-08-14 15:22:06
Http:///Bit.Do/RoML | | | Te crezi bun la fotbal ? Crezi ca esti capabil sa castigi o Cupa Champions League reala jucand gratuit impotriva celor mai buni manageri de fotbal din lume ? Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc! Http:///Bit.Do/RoML (Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara d e navigare si Enter) Manager de Fotbal AICI: Http:///Bit.Do/RoML