• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Dupa uraganul Sandy, New York e lovit de o furtuna hibernala

Dupa uraganul Sandy, New York e lovit de o furtuna hibernala

O prima furtuna hibernala a afectat miercuri regiunea New York, provocand si mai multe probleme sutelor de mii de persoane afectate de uraganul Sandy, care sunt in continuare private de curent electric si, pe alocuri, de apa, relateaza AFP.

O ninsoare deasa s-a inregistrat la New York pe o buna parte din zi. Prognoza meteo avertizeaza ca in urmatoarele 24 de ore se vor produce rafale violente de vant cu intensificari de pana la 96 de kilometri pe ora, ninsoare si ploaie pe coastele nord-estice. Peste 1.000 de zboruri au fost anulate la New York, Philadelphia si Boston.
 
"Aceasta furtuna nu este la fel de periculoasa ca Sandy", a declarat primarul New York-ului, Michael Bloomberg. El a mentionat insa un risc de "inundatii majore in zonele deja erodate" de uraganul care a afectat nord-estul Statelor Unite la 29 octombrie si s-a soldat cu peste 100 de morti.
 
Politia a mers sa avertizeze populatia cu portavoce in sectoarele cele mai afectate, in special in Staten Island si Rockaways (Queens). Ea le-a recomandat locuitorilor din aceste sectoare de coasta sa se refugieze peste noapte la rude sau in centre de adapost.
 
Parcurile si plajele au fost inchise pentru 24 de ore, iar activitatea pe santiere a fost intrerupta. Bloomberg a insistat ca newyorkezii sa ramana in casele lor si sa renunte la folosirea masinilor.
 
Furtuna hibernala creeaza si mai multe probleme sutelor de mii de persoane care locuiesc pe coasta de nord-est si care inca nu au curent electric la noua zile dupa uraganul Sandy si, prin urmare, nici incalzire.
 
Dupa trecerea uraganului Sandy, peste 1,6 milioane de portii de mancare au fost distribuite la New York, precum si 400.000 de sticle de apa si 86.000 de paturi, potrivit primarului. Mii de persoane traiesc in continuare in centre special amenajate. Autoritatile s-au aratat cu atat mai ingrijorate de aceasta prima furtuna hibernala cu cat zonele de coasta raman foarte vulnerabile.

8 noiembrie 2012 00:30
Modifică setările cookies