• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Germania avertizeaza despre pericolul unor atentate teroriste iminente pe tot teritoriul Europei

Germania avertizeaza despre pericolul unor atentate teroriste iminente pe tot teritoriul Europei

Presedintele Biroului Federal de Investigatii Penale (BKA), Holger Munch, a avertizat vineri cu privire la pericolul unor noi atentate jihadiste in Germania si in restul Europei, ca urmare a slabirii gruparii Stat Islamic in Siria si Irak, relateaza EFE, scrie Agerpres.

Gruparea terorista este sub presiune deoarece pierde teren in Siria si Irak si, din acest motiv, exista riscul unor 'actiuni spectaculoase compensatorii', pentru a-si demonstra forta si a castiga relevanta, a declarat seful BKA pentru cotidianul Bild.

Gruparea Stat Islamic le-a cerut tuturor sustinatorilor sai sa comita atentate impotriva 'necredinciosilor' in tarile in care locuiesc, ceea ce reprezinta un 'pericol crescut pentru Europa', care se afla de ceva vreme in raza de actiune a propagandei islamiste, a mai spus Munch.

Atacurile de marti din Bruxelles s-au soldat cu cel putin 31 de morti si 316 raniti si au fost revendicate de gruparea Stat Islamic.

25 martie 2016 14:40
comentarii (2)

Comentarii (2)


dorinteodor 2016-03-27 12:57:19
exista o singura problema fundamentala si anume ca in baza legilor existente eradicarea terorismului este IMPOSIBILA!!!! pina europa nu va schimba radical CARACTERUL legilor, vom tot avea exemplu, avem poza cu cei trei teroristi. daca vre-un politist ar fi vrut sa-i aresteze, aia declansau bombele. atunci ce era de facut? pai legea ar fi trebuit sa-i apere pe politistii care i-ar fi impuscat fara somatie si fara sa fie absolut siguri ca au bombe. dar asa ceva nu este de conceput in baza unui sistem democratic normal asa ca, chiar daca politia era sigura ca aia au bombe, ar fi trebuit sa-i lase in pace.... trist dar asta este realitatea in acest moment!
eliaval 2016-03-27 10:56:45
Daca era atat de tare Germania, nu ACCEPTA valul de emigranti, caci datorita acestei greseli, se intampla ceea ce se intampla acum !!! Nu era mai bine sa VINDECE decat sa TRATEZE ??? Este tardiv sa fim anuntati acum, de catre Germania, ca "...pericolul unor atacuri teroriste iminenete" sunt posibile pe tot intinsul Europei, nuuu ???? TOOO LATE, SORRY !!!!!!!!!!!!!!!