• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Germania interzice Indymedia, principalul site de extremă stânga

Germania interzice Indymedia, principalul site de extremă stânga

Ministerul german de Interne a anunţat vineri interzicerea principalei platforme pe Internet în ţară a extremei stângi şi că a confiscat arme albe într-o percheziţie, măsuri pe care le-a luat în urma unor violenţe în marja summitului G20, relatează AFP, preluată de News.ro.

În cursul unor percheziţii la sediul site-ului linksunten.indymedia.org, la Freiburg (sud-vest), anchetatoriii au descoperit cuâite, bâte, tuburi şi praştii, a declarat pentru presă ministrul de Interne Thomas de Maizière, un apropiat al cancelarului Angela Merkel, care candidează luna viitoare la al patrulea mandat consecutiv.
 
”Continuarea exploatării site-ului este, începând de acum, o infracţiune penală”, a declarat ministrul, care doreşte să ”pedepsească cu forţă extremiştii de stânga susceptibili să fie violenţi în Germania”.
 
În opinia sa, Indymedia este teatrul ”cvasicotidian” al unor declaraţii pline de ură, propagandei şi unei ”asistenţe concrete” în vederea comiterii unor infracţiuni, de exemplu discutând despre confecţionarea unui coctail Molotov sau aplaudând incendierea maşinii unui reprezentant al poliiei în faţa locuinţei acestuia.
 
Forumul a fost deosebit de activ în timpul summitului G20, organizat la începutul lui iulie la Hamburg (nord), servind la organizarea unor manifestaţii, ciocniri dar şi violenţe şi distrugeri în marja acestei reuniuni oficiale.
Creat în 2009, Indymedia a devenit platforma pe Internet cea mai frecventată a extremei stângi şi le permite utilizatorilor ei să posteze anonim.
 
Un contributor anonim a livrat, spre exemplu, în 2016, datele persoanle - adresele şi numerele de telefon - a peste 2.000 de participanţi la Congresul partidului Alternativa pentru Germania (AfD, dreapta populistă).

25 august 2017 13:49
Modifică setările cookies